Jäsenmaksut ja luvat

Normaalihintaiset jäsenmaksut vuodelle 2024

 • Seniorijäsen (yli 18-vuotias, ei yläikärajaa) 76 €
 • Juniorijäsen (18-vuotias ja sitä nuoremmat) 61 €
 • Perhejäsen (perheessä on jo yksi täysjäsen, ei Hippos-lehteä) 35 €
 • Kannatusjäsen (ei SRL:n jäsenyyttä eikä etuja) 30 €

Kuopion Ratsastajat ry on Suomen Ratsastajainliiton (SRL) jäsenseura, ja liittymällä Kuopion Ratsastajat ry:n jäseneksi sitoudut noudattamaan seuran sääntöjä.

Uudet jäsenet
Seuran jäseneksi voit liittyä täyttämällä jäseneksiliittymislomakkeen. Saat jäsenmaksulaskun Suomen Ratsastajainliitosta suoraan kotiisi. Jäsenyytesi alkaa kun maksusi kirjautuu jäsenrekisteriin. Huomioi, että jäsenetusi aktivoituvat vasta tämän yhteydessä. Muista maksaa jäsenmaksusi käyttäen viitenumeroa.

Vanhat jäsenet
Helpoin tapa maksaa jäsenmaksu on SRL:n Jäsenhuoneen kautta osoitteessa oma.ratsastus.fi. Vaihtoehtoisesti saat jäsenmaksulaskun Suomen Ratsastajainliitosta suoraan kotiisi tammikuun aikana. Postin kautta tuleva paperinen jäsenmaksulasku on seuralle maksullinen, joten seura suosittelee jäsenmaksun maksamista sähköisesti. Tarkista ennen maksamista, että tietosi – kuten jäsenlaji – ovat oikein! Maksa jäsenmaksusi eräpäivään mennessä, jotta vakuutuskautesi ei katkea ja jotta ehdit ensimmäisen Hippoksen postituslistalle. Muovisia jäsenkortteja SRL ei enää lähetä, vaan jäsenkortti on täysin sähköisenä Jäsenhuoneella. 

Kysyttävää? Ota yhteyttä jäsensihteeriin.

Suomen Ratsastajainliittoon kuuluvan seuran jäsenenä saat seuraavat edut:

 • Kattava Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva -urheiluvakuutus, joka on voimassa aina hevosia hoidettaessa, ratsastaessa sekä kilpailumatkoilla
 • Mahdollisuus ostaa laajennettu Sporttiturva mm. korotetuilla korvaussummilla
 • 10% alennus Pohjola vakuutuksen hevosvakuutuksesta
 • Hippos-lehti 7 kertaa vuodessa
 • SRL:n Jäsenhuoneen tarjoama sähköinen jäsenkortti sekä vuosittaisia ja ajankohtaisia jäsenetuja sekä materiaaleja harrastuksen tueksi, ks. lisää https://www.ratsastus.fi/jasenelle/jasenhuone/
 • Oikeus suorittaa SRL:n hevostaito- ja harrastemerkkejä
 • Oikeus osallistua ratsastuskilpailuihin (vaatii kilpailuluvan hankkimisen ja kilpailutasosta riippuen mahdollisesti myös hevosen vuosimaksun ja rokotukset)
 • Oikeus osallistua toimihenkilökoulutuksiin ja toimia koulutuksen jälkeen tuomarina, ratamestarina, stewardina jne.
 • SRL:n yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut: mm. Equine iQ, Kultajousi, Lakineuvonta, Land Rover, Penny & Friends, Scandic Hotels (Hilton), St1, Tallink Silja, Tampereen Hevoset-messut, 
 • katso lisätietoja https://www.ratsastus.fi/jasenelle/jasenedut/

Kuopion Ratsastajien jäsenenä lisäksi:

 • Saat edullisemman hinnan Sorsasalon kenttää vuokratessasi
 • Saat osallistua Kuopion Ratsastajien järjestämiin kilpailuihin ja koulutuksiin edullisemmin
 • Voit hakea kilpailu- ja valmennustukea
 • Saat erilaisia alennuksia yhteistyökumppaneiden palveluista

Liity jäseneksi!

Liity Kuopion Ratsastajien jäseneksi täyttämällä liittymislomake alla olevan painikkeen takaa!

Liittymislomakkeelle

Samalla sitoudut noudattamaan Kuopion Ratsastajat ry:n sääntöjä. Jäsenrekisterin tietosuojaselosteen näet täältä.

Jäsenhakemuksesi käsittely tapahtuu automaattisesti. Sinulle muodostuu lasku, jonka löydät sähköisesti jäsenhuoneelta (oma.ratsastus.fi) tai voit odottaa paperilaskun saapumista postilla. Mikäli ongelmia ilmenee ja et saa laskua parin viikon kuluessa, olethan yhteydessä jasensihteeri.kuor@gmail.com

Huomioitavaa liityttäessä jäseneksi!

 • Käytäthän liittyessä sähköpostiosoitteena uniikkia osoitetta. Jos usealla jäsenellä on sama sähköposti (esim. vanhempi ja lapsi), tästä aiheutuu ongelmia KIPAan kirjautuessa. 
 • Mikäli sinulla on kiire tee jäsenhakemus lomakkeen kautta ja maksa jäsenmaksu jäsenhuoneen kautta. Näin maksu kirjautuu välittömästi ja esimerkiksi pääset ostamaan kilpailulupaa KIPAsta. Mikäli maksat tilisiirtona, maksun kirjautumiseen menee 1-3 pankkipäivää (ei voida nopeuttaa).

Tiedusteluihin jäsenasioissa vastaa jäsensihteeri Miisa Juutinen, jasensihteeri.kuor@gmail.com

Tervetuloa mukaan toimintaamme!

Ratsastajan kilpailuluvat

Kilpailuluvat vuonna 2024

Tarkimman informaation löydät SRL:n sivuilta, mutta alla tiivistettynä tämän vuoden asiat kilpailulupiin liittyen.

Seuratason kilpailuihin osallistuakseen ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran perhe- tai täysjäsen ja hänellä tulee olla vähintään seurakilpailulupa.

Aluetason kilpailuihin osallistuakseen ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran perhe- tai täysjäsen ja hänellä tulee olla vähintään aluekilpailulupa.

Kansallisen tason kilpailuihin osallistuakseen ratsastajan tulee olla jonkin ratsastusseuran täysjäsen ja hänellä tulee olla kansallinen A-kilpailulupa (tai ns. pienissä lajeissa B-kilpailulupa tai yksittäiseen kilpailuun anottuna C-kilpailulupa). 

Kilpailuluvan hankkiminen

Kilpailulupien hankkiminen muuttui vuoden 2018 alusta alkaen: jatkossa ratsastaja hankkii kilpailuluvan itse verkko-ostotoiminnon kautta. Luvan pääset ostamaan Kipasta osoitteesta https://kipa.ratsastus.fi/

Mikäli ratsastajalla ei ole ollut kilpailulupaa kahtena edellisenä vuonna, suosittelemme osallistumaan kilpailusääntökoulutukseen ennen luvan hankkimista. 13-vuotiaan tai tätä nuoremman kilpailijan kanssa sääntökoulutukseen tulisi osallistua myös hänen huoltajansa tai muu hänen kilpailemisestaan vastaava täysi-ikäinen henkilö. Koulutuksia järjestetään mm. Itä-Suomen aluejaoston puolesta. Joka tapauksessa kilpailijan tulee huolehtia kilpailusääntöjen osaamisestaan ennen kilpailuihin osallistumista – hankkimalla kilpailuluvan ratsastaja sitoutuu noudattamaan kilpailusääntöjä. Kilpailusääntöihin tulee muutoksia joka vuosi, joten sääntömuutokset tulee jatkossakin opiskella joka vuoden alussa. Kilpailusäännöt ja sääntömuutoskoosteet löytyvät SRL:n sivuilta: http://www.ratsastus.fi/kilpailusaannot

Muista nämä, toimi ajoissa

 • Luvan lunastamista varten jäsenrekisterissä pitää olla henkilötunnus ja sähköpostiosoite tallennettuna. Tarvittaessa ole yhteydessä seurasi jäsensihteeriin.
 • Jäsenmaksu päivittyy rekisteriin maksetuksi muutamassa arkipäivässä, nopeimmin Jäsenhuoneen kautta maksettuna. 
 • Lupa tulee voimaan, kun sekä jäsenmaksu että kilpailulupa ovat päivittyneet maksetuiksi Kipaan.
 • Kun kilpailulupa on maksettu, ei edustusseuraa voi enää vaihtaa kesken kauden.

Katso myös info kilpailuun osallistuvien henkilöiden henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteista.


Kysy lisää jäsensihteeriltä 
Miisa Juutinen, jasensihteeri.kuor@gmail.com

Aloittelevalle kilpailijalle

Lyhyt ohje aloittelevalle kilparatsastajalle. Tässä muutama seikka, jotka tulee muistaa ennen ensimmäisiä kilpailuja.

Suomen Ratsastajainliiton sivuilla löytyy kilpailusäännöt jokaiseen ratsastuksen lajiin, tutustu lajisääntöihin sekä yleisiin sääntöihin tarkasti.  SRL:n sivuilta löytyy Ratsastajan opas kilpailumaailmaan, joka on tarkoitettu avuksi aloitteleville kilpailijoille. SRL:n jäsenhuoneen kautta pääsee myös Kaviouralla-alustalle, jossa on kilpailusääntökoulutusta niin aloitteleville kuin jo kokeneemmillekin kilpailijoille.

Kilpailumaailmaan pääsee tutustumaan myös muutoin kun kilpailijan roolissa. Toimihenkilönä kilpailuissa toimiminen avaa toisen puolen kilpailuista, kilpailuiden järjestämisen puolen. Toimihenkilönä ollessa pääset seuraamaan kilpailuja aitiopaikalta, ja koska näkemällä oppii, toimihenkilönä on mahtava mahdollisuus ottaa oppia muilta kilpailijoilta. Toimihenkilöasioista lisää täältä.

Tervetuloa kilpailemaan sekä toimihenkilöksi Kuopion Ratsastajien riveihin!

Hevosen vuosimaksu ja rokotukset

Seurakilpailut

Hevosen on oltava Hippoksen tai Suomen Irlannincobyhdistyksen tietokannassa.

Hevosen vuosimaksua ei vaadita. 

Rokotustodistus vaaditaan ja se tulee pyydettäessä esittää kilpailukansliassa. Rokotuksista löytyy lisätietoa KS I Yleisen osan liitteestä, materiaaleista.

Alue- ja kansalliset kilpailut

Hevosen on oltava Hippoksen tai Suomen Irlannincobyhdistyksen tietokannassa. 

Hevosen vuosimaksu (40 €) tulee olla maksettuna. Hevosen vuosimaksun voi maksaa KIPAn kautta ja se päivittyy maksetuksi heti. 

Rokotustodistus vaaditaan ja se tulee pyydettäessä esittää kilpailukansliassa. Rokotuksista löytyy lisätietoa KS I Yleisen osan liitteestä, materiaaleista.

Ponimittaus vaaditaan ponikokoisilta ratsuilta alue- ja kansallisissa kilpailuissa. Sitä suositellaan myös seurakilpailuissa. Ponimittauksesta löytyy lisätietoa KS I Yleisen osan liitteestä, materiaaleista.