Kisatoiminta

Ilmoittaudu kisatalkoolaiseksi

Haluatko oppia uutta, katsella kisoja parhaalta paikalta ja pitää hauskaa?

Tule talkoolaiseksi kilpailuihimme mukavaan porukkaan! 

Toivotamme talkooporukkaan lämpimästi tervetulleeksi niin Kuopion Ratsastajien jäsenet, muiden ratsastusseurojen jäsenet kuin myös kaikki, jotka eivät mihinkään ratsastusseuraan kuulu! 

Ilmoittaudu toukokuun koulukisoihin 25.-26.5. talkoolaiseksi linkistä:

Talkoolaisedut:

 • Kisapäivän aikana lounasta kanttiinista ja kahvit/pientä purtavaa.
 • Päiväkarsina ratsulle, mikäli talkoolainen kisaa itse kyseisenä päivänä. Tällä tarjotaan mahdollisuus irroittautua hevosesta toalkoohommia varten. Ilmoita päiväkarsinatarpeestasi talkooilmoittautumislomakkeella olevan ohjeen mukaisesti!
 • KuoR- lippis talkoolaisen ”virka-asuksi”
 • Illanviettoa, matka tai vaikkapa luento. Syksyllä kisakauden päätyttyä järjestetään seuran jäsenille jotain yhteistä puuhaa, johon erityisesti ttalkoolaisina toimineet ovat tervetulleita! Ehdotuksia erilaisista vaihtoehdoista otetaan vastaan, sillä nämä järjestetään teitä varten!
 • Rajattomasti yhdessätoimimisen riemua, hyvän asian eteen työskentelyn iloa, hienoja kokemuksia, oppia, uusia ystäviä, hyötyliikuntaa ja kaikkea muuta mukavaa!

Tarkemmin talkootehtävistä

Koulutuomarin, estetuomarin, taitotuomarin, ratamestarin ja stewardin tehtäviin vaaditaan kilpailusääntöjen mukainen toimihenkilölisenssi. Mikäli sinua kiinnostaa kouluttautua johonkin em. tehtävistä, otathan yhteyttä seuran hallitukseen. Katso lisää lisenssin alaisista toimihenkilöoikeuksista ja kouluttautumisesta sivulta https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/toimihenkilolle/ sekä SRL:n koulutusjärjestelmästä, ks. https://www.ratsastus.fi/koulutus/.

Muihin talkootehtäviin ei vaadita koulutusta eikä etukäteisosaaminenkaan ole suurimpaan osaan tehtävistä välttämätöntä –  tehtävät kyllä opastetaan sinulle! Täältä löydät lisätietoa erilaisista talkootehtävistä.

Ratsastusseuran jäsenyyteen kuuluva vakuutus kattaa kaikki hevosten parissa tapahtuvat vahingot, mutta myös seuraan kuulumattomat talkoolaiset kuuluvat vakuutuksen piiriin seuran järjestämät tapahtumat kattavan talkoolaisten ryhmätapaturmavakuutuksen kautta.

Kisapaikalle tullessasi ilmoittaudu kansliassa, niin sinulle neuvotaan tehtäväsi. Jos sinulla on mitään kysymyksiä talkoolaisena toimimiseen liittyen, kysy rohkeasti!

Talkootehtävistä kiinnostuneille on myös oma WhatsApp-ryhmä – jos haluat mukaan ryhmään, ilmoita puhelinnumerosi jollekulle hallituksen jäsenistä.

Talkoolaisille pyritään järjestämään omia vain toimihenkilöille avoimia luokkia kilpailuihin, ja arpomaan yhteistyökumppaneiden lahjoittamia tuotepaketteja.

Talkootehtäviin ilmoittautuminen:

Voit ilmoittaututua kisatalkoolaiseksi kuhunkin kilpailuun tälle sivulle julkaistavilla ilmoittautumislomakkeilla. Kuhunkin kilpailuun talkoolaiseksi ilmoittautumisaika päättyy tyypillisesti 3-7 päivää ennen kilpailuja, katsothan ilmoittautumisajan kunkin kisan kohdalta. Talkoolaisilmoittautumisen päätyttyä ja kilpailuiden aikataulun/lähtölistojen valmistuttua kilpailujen johtaja tekee talkoolaislistat, josta jokainen talkoolaiseksi ilmoittautunut näkee oman tehtävänsä ja aikataulunsa. Listat julkaistaan tämän sivun yläosassa noin 1-3 päivää ennen kisoja. Kyseiseen kilpailuun talkoolaiseksi ilmoittautuneille lähetetään myös tekstiviestillä tai sähköpostilla ilmoitus talkoolaislistojen julkaisemisesta.

Katso tietosuojaseloste talkoolaisten henkilötietojen käsittelystä täältä.

Talkoolaisten palkitseminen

KuoR palkitsee aktiivisia talkoolaisia kisakauden lopussa erilaisin lahjakortein. Lahjakortteja arvotaan talkoolaisten kesken, jotta niiden kanssa ei tule verotuksellista ongelmaa. Talkoolaisia voidaan palkita myös kilpailukohtaisesti.

Vuonna 2022 ja 2023 KuoR arpoi 5kpl kahden lipun päivälippupakettia HIHSiin lauantaille. Lisäksi arvoimme 10kpl 20€ lahjakortteja Savon Ratsutarvikkeeseen.

Kilpailut ja tapahtumat

Osallistuaksesi kilpailuihin sinun tulee olla jonkin Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuran jäsen – liity Kuopion Ratsastajiin!

Voidaksesi osallistua kilpailuihin, tarvitset kilpailuluvan. Toimi ajoissa!

Kilpailukutsut ja ilmoittautuminen löytyvät KIPASTA. Katso myös info kilpailuun osallistuvien henkilöiden henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteista.

Haluatko seurata kilpailuita lähietäisyydeltä ja tehdä samalla talkootöitä? Tule talkoolaiseksi kilpailuihimme mukavaan porukkaan! Ilmoittaudu talkoolaiseksi täällä.

Kuopion Ratsastajat ry:n tapahtumakalenteri:

2.3.2024 Seuratason kouluratsastuskilpailut Tapsan Talleilla

12.4.2024 Seuran sääntömääräinen kevätkokous

2.5.2024 Talkooilta Sorsasalossa

5.5.2024 Talkoopäivä Sorsasalossa

9.5.2024 Aluetason esteratsastuskilpailut Sorsasalossa (Talent Cup -aluekarsinta sekä Noviisisarjan osakilpailu)

11.5.2024 Seuratason esteratsastuskilpailut Sorsasalossa (alueen aikuismestaruus)

25.-26.5.2024 Seura- ja aluetason kouluratsastuskilpailut Sorsasalossa (Talent Cup -aluekarsinta sekä alueen aikuismestaruus)

29.5.2024 Talkoot Sorsasalossa

7.-9.6.2024 Kansallisen tason kouluratsastuskilpailut Sorsasalossa

18.6.2024 Seuraestekilpailut Sorsasalossa

18.6.2024 Hevostaitomerkkien merkkikoepäivä Sorsasalossa

2.7.2024 Seurakoulukilpailut Sorsasalossa

27.-28.7.2024 Kansallisen tason esteratsastuskilpailut Sorsasalossa

7.-8.9.2024 Seura- ja aluetason esteratsastuskilpailut Sorsasalossa (seuramestaruus sekä alueen henkilökohtaiset mestaruudet, Jaskan Malja -nuorten hevosten kilpailu)

14.-15.9.2024 Seura- ja aluetason kouluratsastuskilpailut Sorsasalossa (seuramestaruus sekä alueen henkilökohtaiset mestaruudet, myös pararatsastus)

Lokakuussa Talkoopäivä Sorsasalossa

Marraskuussa Seuran sääntömääräinen syyskokous ja pikkujoulut

Marraskuussa Hevostaitokilpailut

Kuopion Ratsastajien seuramestaruussäännöt:

Kuopion Ratsastajien seuramestaruus

Mestaruudet ja kilpailuajankohdat

Kouluratsastus juniori- ja seniorimestaruus 14.9.2024

Esteratsastus juniori- ja seniorimestaruus 7.9.2024

Erityismääräykset

Kuopion Ratsastajat ry:n seuramestaruussäännöt

 • Ratsukko voi osallistua sekä koulu- että estemestaruuteen.
 • Juniorimestaruuteen saavat osallistua kuluvana kalenterivuonna 18 vuotta täyttävät ja tätä nuoremmat ratsastajat.
 • Ratsastaja voi kilpailla ainoastaan yhdestä mestaruudesta lajin sisällä. Junioriratsastaja saa valita halutessaan kilpaileeko juniori- vai seniorimestaruudesta.
 • Ratsastaja voi osallistua mestaruuteen useammalla kuin yhdellä hevosella. Ratsastajan paras suoritus luetaan automaattisesti mestaruustulokseksi. Yksi ratsastaja ei voi saada kuin yhden mitalin vuodessa per laji.
 • Mestaruusmitaliin vaaditaan hyväksytty tulos
 • Juniorimestaruus esteillä voidaan ratsastaa esimerkiksi taitoarvostelulla tai arvostelulla a0/taito. Mikäli juniorien seuramestaruusmitalistit ovat ensimmäisen vaiheen tuloksen jälkeen tasatuloksessa (esim. kaikilla 4 vp ensimmäisestä vaiheesta) suoritetaan tarvittaessa uusinta toisen vaiheen radalla taitoarvostelulla ko mitalissa tasatuloksessa olevien kesken. Kaikista mitaleista uusitaan tarvittaessa mikäli ratsukot eivät pääse toiseen vaiheeseen. Taitoarvostelun tasatuloksella yleisvaikutelmapisteet ratkaisevat. Mikäli nämäkin ovat tasan, ratsukot ovat tasavertaisia.

Kilpailutasot:

Esteet:

Juniorit 80cm 

Seniorit 100cm

Koulu:

Juniorit Helppo B

Seniorit Helppo A

Jaskan Malja

Jaskan Malja on vuonna 2023 aloitettu muistokilpailu Kuopion Ratsastajien pitkäaikaisen puheenjohtajan Jaakko ”Jaska” Jauhiaisen muistolle. Jaska oli tunnettu hevosmies erityisesti Itä-Suomessa mutta myös koko Suomen laajuudellakin. Hän oli erityisen kiinnostunut hevoskasvattamisesta ja nuorista hevosista, ja hänen kädenjälkensä näkyy edelleen nykypäivänäkin kilpahevosissa.

Jaskan Malja on vuosittainen nuorten hevosten kilpailu, jonka voittajalle jaetaan kiertopalkintona Jaskan 60-vuotislahjaksi Itä-Suomen aluejaostolta saama hevosenpää-pokaali. Pokaaliin kirjataan vuosittain voittajaratsukon nimi. Pokaalissa voi aistia ajan patinaa, sillä se on yli 20 vuotta vanha.

Jaskan Malja kilpaillaan aluetasolla 90cm luokassa, jossa on arvosteluna nuorten hevosten suorituskykyarvostelu. Luokka on avoin nuorille hevosille 4-7v.