Kisatoiminta

Ilmoittaudu kisatoimihenkilöksi

Haluatko oppia uutta, katsella kisoja parhaalta paikalta ja pitää hauskaa?

Tule toimihenkilöksi kilpailuihimme mukavaan porukkaan! 

Toivotamme talkooporukkaan lämpimästi tervetulleeksi niin Kuopion Ratsastajien jäsenet, muiden ratsastusseurojen jäsenet kuin myös kaikki, jotka eivät mihinkään ratsastusseuraan kuulu! 

Toimihenkilöedut:

 • Kisapäivän aikana lounasta kanttiinista ja kahvit/pientä purtavaa.
 • Päiväkarsina ratsulle, mikäli toimihenkilö kisaa itse kyseisenä päivänä. Tällä tarjotaan mahdollisuus irroittautua hevosesta toimihenkilöhommia varten. Ilmoita päiväkarsinatarpeestasi toimihenkilöilmoittautumislomakkeella olevan ohjeen mukaisesti!
 • KuoR- lippis toimihenkilön ”virka-asuksi”
 • Illanviettoa, matka tai vaikkapa luento. Syksyllä kisakauden päätyttyä järjestetään seuran jäsenille jotain yhteistä puuhaa, johon erityisesti toimihenkilönä toimineet ovat tervetulleita! Ehdotuksia erilaisista vaihtoehdoista otetaan vastaan, sillä nämä järjestetään teitä varten!
 • Rajattomasti yhdessätoimimisen riemua, hyvän asian eteen työskentelyn iloa, hienoja kokemuksia, oppia, uusia ystäviä, hyötyliikuntaa ja kaikkea muuta mukavaa!

Tarkemmin toimihenkilötehtävistä

Koulutuomarin, estetuomarin, taitotuomarin, ratamestarin ja stewardin tehtäviin vaaditaan kilpailusääntöjen mukainen toimihenkilölisenssi. Mikäli sinua kiinnostaa kouluttautua johonkin em. tehtävistä, otathan yhteyttä seuran hallitukseen. Katso lisää lisenssin alaisista toimihenkilöoikeuksista ja kouluttautumisesta sivulta https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/toimihenkilolle/ sekä SRL:n koulutusjärjestelmästä, ks. https://www.ratsastus.fi/koulutus/.

Muihin toimihenkilö/talkootehtäviin ei vaadita koulutusta eikä etukäteisosaaminenkaan ole suurimpaan osaan tehtävistä välttämätöntä –  tehtävät kyllä opastetaan sinulle! Täältä löydät lisätietoa erilaisista toimihenkilötehtävistä.

Ratsastusseuran jäsenyyteen kuuluva vakuutus kattaa kaikki hevosten parissa tapahtuvat vahingot, mutta myös seuraan kuulumattomat talkoolaiset kuuluvat vakuutuksen piiriin seuran järjestämät tapahtumat kattavan talkoolaisten ryhmätapaturmavakuutuksen kautta.

Kisapaikalle tullessasi ilmoittaudu toimihenkilövastaavalle tai kansliassa, niin sinulle neuvotaan tehtäväsi. Jos sinulla on mitään kysymyksiä toimihenkilönä toimimiseen liittyen, kysy rohkeasti!

Toimihenkilötehtävistä kiinnostuneille on myös oma WhatsApp-ryhmä – jos haluat mukaan ryhmään, ilmoita puhelinnumerosi jollekulle hallituksen jäsenistä.

Toimihenkilöille pyritään järjestämään omia vain toimihenkilöille avoimia luokkia kilpailuihin, ja arpomaan yhteistyökumppaneiden lahjoittamia tuotepaketteja.

Toimihenkilötehtäviin ilmoittautuminen:

Voit ilmoittaututua kisatoimihenkilöksi kuhunkin kilpailuun tälle sivulle julkaistavilla ilmoittautumislomakkeilla. Kuhunkin kilpailuun toimihenkilöksi ilmoittautumisaika päättyy tyypillisesti 3-7 päivää ennen kilpailuja, katsothan ilmoittautumisajan kunkin kisan kohdalta. Toimihenkilöilmoittautumisen päätyttyä ja kilpailuiden aikataulun/lähtölistojen valmistuttua KuoRin toimihenkilövastaava tekee toimihenkilölistat, josta jokainen toimihenkilöksi ilmoittautunut näkee oman tehtävänsä ja aikataulunsa. Listat julkaistaan tämän sivun yläosassa noin 1-3 päivää ennen kisoja. Kyseiseen kilpailuun toimihenkilöksi ilmoittautuneille lähetetään myös tekstiviestillä tai sähköpostilla ilmoitus toimihenkilölistojen julkaisemisesta.

Katso tietosuojaseloste toimihenkilöiden henkilötietojen käsittelystä täältä.

Toimihenkilöiden palkitseminen

KuoR palkitsee aktiivisia toimihenkilöitä kisakauden lopussa erilaisin lahjakortein. Lahjakortteja arvotaan toimihenkilöiden kesken, jotta niiden kanssa ei tule verotuksellista ongelmaa. Toimihenkilöitä voidaan palkita myös kilpailukohtaisesti.

Vuonna 2022 KuoR arpoi 5kpl kahden lipun päivälippupakettia HIHSiin lauantaille. Lisäksi arvoimme 10kpl 20€ lahjakortteja Savon Ratsutarvikkeeseen.

Kilpailut ja tapahtumat

Osallistuaksesi kilpailuihin sinun tulee olla jonkin Suomen Ratsastajainliiton jäsenseuran jäsen – liity Kuopion Ratsastajiin!

Voidaksesi osallistua kilpailuihin, tarvitset kilpailuluvan. Toimi ajoissa!

KILPAILUKUTSUT JA ILMOITTAUTUMINEN LÖYTYVÄT KIPASTA. Katso myös info kilpailuun osallistuvien henkilöiden henkilötietojen käsittelystä tietosuojaselosteista.

Haluatko seurata kilpailuita lähietäisyydeltä ja tehdä samalla talkootöitä? Tule toimihenkilöksi kilpailuihimme mukavaan porukkaan! Ilmoittaudu toimihenkilöksi täällä.

Kuopion Ratsastajat ry:n tapahtumakalenteri:

5.3.2023 Seuratason koulukilpailut Tapsan Talleilla

14.3.2023 klo 17-20 Ensiapukoulutus Sorsasalon raviradan kokoustilassa

8.4.2023 Seuratason estekilpailut Tapsan Talleilla

10.4.2023 klo 10:30-15 Pisteet kotiin taitoradalta! -klinikka Taitotalleilla

18.4.2023 klo 17 alkaen seuran sääntömääräinen kevätkokous Taitotallien yläkerrassa

23.4.2023 Talkoopäivä Sorsasalossa

13.-14.5.2023 Seura- ja aluetason esteratsastuskilpailut Sorsasalossa (Talent Cup -aluekarsinta sekä alueen aikusmestaruus ja Noviisisarjan osakilpailu)

20.-21.5.2023 Seura- ja aluetason kouluratsastuskilpailut Sorsasalossa (Talent Cup -aluekarsinta sekä alueen aikusmestaruus)

20.6.2023 Esteratsastuksen rataharjoitukset

27.6.2023 Seurakoulukilpailut

17.7.2023 Seuraestekilpailut

11.7.2023 Kouluratsastuksen rataharjoitukset

17.8.2023 Talkoopäivä

2.-3.9.2023 Seura- ja aluetason kouluratsastuskilpailut Sorsasalossa (seuramestaruus sekä alueen seurajoukkueiden mestaruus), yhteistyössä Keskimäen Hevostila

9.-10.9.2023 Seura- ja aluetason esteratsastuskilpailut Sorsasalossa (seuramestaruus sekä alueen seurajoukkueiden mestaruus)

25.9.2023 Hevosenomistaja- ja ratsastajaravit Sorsasalossa

1.10.2023 Seuratason kenttäkilpailut Pieksämäellä, pelkkä maastokoe taitoarvostelulla

Lokakuussa 2023 talkoopäivä

24.11.2023 Seuran syyskokous ja pikkujoulut

Kuopion Ratsastajien seuramestaruussäännöt:

Kuopion Ratsastajien seuramestaruus

Mestaruudet ja kilpailuajankohdat

Kouluratsastus juniori- ja seniorimestaruus 2.9.2023

Esteratsastus juniori- ja seniorimestaruus 9.9.2023

Erityismääräykset

Kuopion Ratsastajat ry:n seuramestaruussäännöt

 • Ratsukko voi osallistua sekä koulu- että estemestaruuteen.
 • Juniorimestaruuteen saavat osallistua kuluvana kalenterivuonna 18 vuotta täyttävät ja tätä nuoremmat ratsastajat.
 • Ratsastaja voi kilpailla ainoastaan yhdestä mestaruudesta lajin sisällä. Junioriratsastaja saa valita halutessaan kilpaileeko juniori- vai seniorimestaruudesta.
 • Jos ratsastaja osallistuu mestaruusluokkaan useammalla kuin yhdellä hevosella, hänen on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava millä hevosella hän kilpailee mestaruudesta.
 • Mestaruusmitaliin vaaditaan hyväksytty tulos
 • Juniorimestaruus esteillä voidaan ratsastaa esimerkiksi arvostelulla a0/taito. Mikäli juniorien seuramestaruusmitalistit ovat ensimmäisen vaiheen tuloksen jälkeen tasatuloksessa (esim. kaikilla 4 vp ensimmäisestä vaiheesta) suoritetaan tarvittaessa uusinta toisen vaiheen radalla taitoarvostelulla ko mitalissa tasatuloksessa olevien kesken. Kaikista mitaleista uusitaan tarvittaessa mikäli ratsukot eivät pääse toiseen vaiheeseen. Taitoarvostelun tasatuloksella yleisvaikutelmapisteet ratkaisevat. Mikäli nämäkin ovat tasan, ratsukot ovat tasavertaisia.

Kilpailutasot:

Esteet:

Juniorit 80cm 

Seniorit 100cm

Koulu:

Juniorit Helppo B

Seniorit Helppo A